اهمیت توانبخشی ریه برای بیماران مبتلا به کرونا

behsarehab
پست: 2
تاریخ عضویت: یک شنبه ژولای 04, 2021 1:32 pm
نام: کلینیک فیزیوتراپی
نام خانوادگی: بهسا

اهمیت توانبخشی ریه برای بیماران مبتلا به کرونا

پستتوسط behsarehab » دو شنبه ژولای 05, 2021 5:18 pm

کووید 19 یا کرونا ویروس مانند سایر بیماری های تنفسی می تواند باعث عوارض طولانی مدت تنفسی و آسیب به ریه شود. در اینجاست که توانبخشی ریه و تمرینات خاصی که تراپیست ها برای این بیماران در نظر می گیرند اهمیت ویژه ای می یابند. از این رو، در این مقاله قصد داریم در مورد نقش حیاتی توانبخشی ریه در مدیریت و بهبودی بیماران مبتلا به کووید 19 صحبت کنیم.

توانبخشی ریوی چیست؟
توانبخشی ریوی یک مداخله درمانی است که به بیماران مبتلا به بیماری انسداد ریوی مزمن یا COPD (chronic obstructive pulmonary disease) و سایر بیماریهای مزمن ریوی کمک می کند تا با بیماری خود کنار بیایند. توانبخشی ریه متناسب با نیازهای خاص بیمار است و جنبه های جسمی، روانی و تأثیرگذار بر سبک زندگی در این بیماری را برطرف می کند. قسمت فیزیکی توانبخشی ریوی شامل تمرینات استقامتی، مقاومتی و قدرتی و نیز تمرکز روی عضلات اندام تحتانی است. بیماران به طور معمول برای توانبخشی ریوی 2 تا 3 جلسه هفتگی و به مدت 8 تا 12 هفته باید به کلینیک فیزیوتراپی مراجعه نمایند.

توانبخشی ریوی چه نقشی در درمان کرونا یا COVID-19 دارد؟
توانبخشی ریوی که اغلب برای COPD یا بیماران مبتلا به بیماری انسداد ریوی مزمن استفاده می شود، می تواند برای بیماری های مزمن ریوی دیگر، مخصوصا کووید 19 مفید باشد. توانبخشی ریوی به بیماران کمک می کند تا با علائمی که پس از عفونت کووید 19 باقی مانده است کنار آیند.

چه نوع علائمی با بازتوانی یا توانبخشی ریوی برطرف می شوند؟
تنگی نفس و خستگی دو علائم شایع هستند که پس از عفونت کرونا یا کووید 19 به احتمال زیاد برای 2 تا 3ماه یا بیشتر ادامه خواهد داشت. علاوه بر این، و بسته به شدت عفونت، بیماران ممکن است از اختلال استرس پس از سانحه یا PTSD post-traumatic stress disorder))، اضطراب، افسردگی و کاهش کیفیت زندگی رنج ببرند. توانبخشی ریوی بر رفع این علائم یا حداقل کمک به بیمار برای کنار آمدن با آنها متمرکز است و می تواند کیفیت زندگی این بیماران را به گونه ای موثر افزایش دهد.

چرا توانبخشی ریوی برای افراد بهبود یافته از کووید 19 یا کرونا ضروری است؟
علائمی که در بالا ذکر شد می توانند چرخه معیوبی ایجاد کنند تا به وسیله آن بیمار نتواند فعالیت های عادی روزمره را انجام دهد. این عدم تحرک منجر به پایین آمدن کیفیت زندگی شده و علائم را بدتر می کند. توانبخشی ریوی به بیماران مبتلا به کووید 19 کمک می کند تا با ارائه درمان در یک محیط تحت نظارت و تنظیم نیازهای خاص بیمار، این چرخه را بشکنند.

بیماران مبتلا به کووید 19 از چه زمانی باید توانبخشی ریوی را آغاز کنند؟
بیمارانی که در بیمارستان بستری هستند به محض اینکه بتوانند از رختخواب بلند شده و حرکت کنند می توانند تحت درمان و ریکاوری توانبخشی ریوی قرار گیرند. بیماران سرپایی نیز می توانند در صورت نظر پزشک خود و پس از اینکه مرحله حاد بیماری را گذراندند که می تواند تا چهار هفته طول بکشد، به این برنامه بپیوندند. تنگی نفس، خستگی و سایر علائم دیگر که می توانند بیش از 4 هفته طول بکشند را می تواند جزء علائم طولانی مدت کرونا طبقه بندی نمود.

از این رو، در این مرحله بیماران مبتلا به کرونا می توانند تحت توانبخشی ریوی قرار گرفته و از نتایج مفید و موثر آن بهره مند شوند.

آیا امکان بدتر شدن شرایط ریه بیمار بدون توانبخشی ریوی وجود دارد؟
بدتر شدن علائم و ناتوانی طولانی مدت شخص مبتلا به کووید 19 همیشه امکان پذیر بوده است به خصوص اگر عفونت شدید باشد. توانبخشی ریوی به طور بالقوه می تواند علائم ناشی از کرونا ویروس را کاهش داده و از سایر عوارض دیگر آن جلوگیری نماید.

جمع بندی
از مطالب بالا می توان نتیجه گرفت که توانبخشی ریوی می تواند به گونه ای موثر علائم طولانی مدت کرونا ویروس را بهبود بخشد. یکی دیگر از نکات مهم این است که برای ریکاوری ریه به یک کلینیک معتبر توانبخشی مراجعه نمایید تا با بهترین امکانات و بهره گیری از مجرب ترین متخصصین درمانی ایده آل را برای شما ارائه دهند. در نهایت، اگر علائم شما پس از چهار هفته بهبود نیافت می توانید با پزشک یا متخصص ریه صحبت کنید و ببینید که آیا می توانید از توانبخشی ریوی بهره مند شوید یا خیر.

https://behsarehab.com/

بازگشت به “موضوعات متفرقه”