آیا سرورهای تلگرام به ایران می‌آیند؟ و آخرین تغییرات در بروزرسانی جدید تلگرام؟

آموزش‌، اطلاع‌رسانی و رسیدگی به مشکلات حوزه‌ی فناوری اطلاعات
7bayan
پست: 1
تاریخ عضویت: جمعه اکتبر 27, 2017 9:09 am
نام: جهان
نام خانوادگی: حسینی

آیا سرورهای تلگرام به ایران می‌آیند؟ و آخرین تغییرات در بروزرسانی جدید تلگرام؟

پستتوسط 7bayan » چهار شنبه نوامبر 01, 2017 3:15 pm

با بروزرسانی جدید تلگرام برخی قابلیت‌ها به این اپلیکیشن پیام‌رسانی افزوده شده که در این نوشته به بررسی آنها می‌پردازیم.
قابلیت Draft

گاهی اوقات هنگام کار با تلگرام پیام‌های جدید حواستان را به خودشان معطوف می‌کنند. در این شرایط ممکن است از خاطر ببرید که در حال نوشتن یک پیام بوده‌اید. خبر خوب اینکه با آخرین بروزرسانی تلگرام دیگر دچار چنین مشکلی نمی‌شوید.با این بروزرسانی بخش Draft در تلگرام فعال شده. حال پیام هایی که نوشته‌اید اما نفرستاده‌اید در لیست گفتگوها کاملا قابل مشاهده‌اند و گفتگوهایی که پیامی ارسال نشده دارند در بالای لیست گفتگوهاتان قرار می‌گیرند. نکته دیگر اینکه همه این Draft ها در دستگاه‌های مختلفی که در آنها از تلگرام استفاده می‌کنید با هم هماهنگ شده‌اند. در واقع کافی است با موبایل‌تان پیامی بنویسید و بعد با کامپیوتر شخصی‌تان همان پیام را از جایی که رها کرده بودید ادامه دهید.

قابلیت تصویر در تصویر

این قابلیت در iOS قابل استفاده است. با استفاده از این قابلیت برای ویدیوهای یوتیوب و ویمئو که از تلگرام اجرا می‌کنید می توانید با دکمه‌ای در گوشه راست صفحه ویدیو را کوچک کنید و در حالی که ویدیو اجرا می‌شود به کارهای دیگرتان برسید. می‌توانید ویدیوی کوچک شده را در هر بخشی از صفحه که می‌خواهید قرار دهید تا جلوی دیدتان را نگیرد.در آیپدها ویدیوها در حالت تصویر در تصویر حتی هنگامی که وارد اپلیکیشن دیگری می‌شوید هم با شما همراه خواهند بود و در بخشی از صفحه، نمایش داده می‌شوند. این قابلیت به زودی برای تمامی ویدیوها در تلگرام فراهم می‌شود.

ویدیو پلیر برای کاربران اندروید

تلگرام یک ویدیو پلیر تدارک دیده که کاربران گوشی‌های اندرویدی که اندروید ۴٫۱ به بالا دارند می‌توانند از آن استفاده کنند.نهایتا نسخه ۳٫۱۰ تلگرام به شما امکان می‌دهد مجموعه کامل عکس‌های پروفایل گروهی که در آن عضو هستید را با هم ببینید و نه صرفا آخرین عکس را. یک دکمه جدید هم برای هدایت کاربران اندروید به بخش پایین صفحه برای دیدن پیام‌های نخوانده به کار گرفته شده که همزمان اعلام می‌کند چند پیام نخوانده دارید.‌


آیا سرورهای تلگرام به ایران می‌آیند؟
در حال حاضر اپلیکیشن پیام‌رسان تلگرام محبوب‌ترین برنامه‌ی ارتباطی میان ایرانی‌ها به حساب می‌آید. در اطلاعات منتشر شده، این نرم‌افزار در ایران بیشترین میزان استفاده را دارد و از این نظر کاربران زیادی به سمت آن جذب شده‌اند. حتی براساس آمار منتشر شده از سوی شورای عالی فضای مجازی مشخص شده که این برنامه‌ی پیام‌رسان بیش از ۶۰ درصد پهنای باند اینترنت کشور را به خودش اختصاص داده است. همین آمار بیانگر این موضوع است که تلگرام از اهمیت و محبوبیت بالایی در بین کاربران ایرانی برخوردار است.بیش از ۶۰ درصد از پهنای باند اینترنت کشور را اپلیکیشن تلگرام به خودش اختصاص داده است. در این میان بسیاری از مسوولان کشور به این موضوع اشاره کرده‌اند که ایران برای تبدیل شدن به قدرت سایبری منطقه باید از شبکه‌‌هایی استفاده کند که اطلاعات بومی کاربران را در داخل کشور نگه‌داری می‌کنند و به جای ذخیره‌ی اطلاعات در سرورهای خارجی باید اطلاعات کاربران در سرورهایی داخل کشور نگه‌داری شوند.

این گفته‌ها باعث شده که حرف و سخن‌های زیادی درباره‌ی اپلیکیشن پیام‌رسان تلگرام و نحوه‌ی استفاده از آن به وجود بیاید. درصد استفاده‌ی بالا از این نرم‌افزار باعث شده که مسئولان به فکر ذخیره‌ی اطلاعات این برنامه‌ در داخل ایران بیافتد. به‌نظر می‌رسد که انتقال سرورهای برنامه‌ی تلگرام به ایران روند جدی‌تری گرفته و وارد فاز اجرایی شده است. تلگرام تا یک سال آینده باید سرورهای خودش را به ایران بیاورد و به همین دلیل دولت اقدامات جدیدی را در این‌باره اندیشیده که به واسطه‌ی آن‌ها چند دیتاسنتر با همکاری شرکت‌های خصوصی ارائه کننده‌ی این خدمات در داخل کشور به وجود می‌آیند. از جمله‌ی این شرکت‌ها می‌توان به افرانت اشاره کرد. با ایجاد این دیتاسنترها اطلاعات کاربران ایرانی در داخل کشور باقی خواهند ماند.دیتاسنتر ابری شرکت افرانت امروز با حضور وزیر ارتباطات افتتاح شد و به احتمال زیاد تا چند ماه آینده میزبان برنامه‌ی پیام‌رسان تلگرام خواهد بود. همچنین قاسم‌زاده مدیرعامل افرانت در مراسم افتتاحه دیتاسنتر این شرکت گفت:”سرورهای توزیع‌شده یکی از استانداردهای معمول دنیا است و اگر محدودیت‌های تحریم نبود، شرکت‌هایی مانند گوگل از سال‌ها پیش سرورهای خود را در ایران مستقر کرده بودند.”

البته تلگرام تنها شرکتی نخواهد بود که برای ادامه‌ی فعالیت خودش در ایران باید اطلاعات کاربران ایرانی را در کشور ذخیره کند. براساس مصوبه‌ی شورای عالی فضای مجازی، برنامه‌های پیام‌رسان خارجی برای ادامه‌ی فعالیت خودشان در ایران باید سرورهایی در کشور ایجاد کنند. حالا باید دید که تلگرام واقعا قصد دارد سرورهای خودش را به ایران بیاورد یا خیر. هنوز اطلاعات دقیقی در دسترس نیست که بدانیم مسوولان ایران با شرکت تلگرام برای انتقال این سرورها وارد مذاکره شده باشند

بازگشت به “انجمن فناوری اطلاعات”